top of page

WORK IN PROGRESS / PROYECTOS EN DESARROLLO

Tarjetas_PROYECTO VIDA-01.png

PROYECTO VIDA
LIFE PROJECT

Proyecto de largometraje

Género: Ciencia ficción

Subgéneros:

Thriller político, apocalipsis, futurismo

Sinopsis:

Dirección:

Helher Escribano

Guion:

Helher Escribano y Carlos Pérez de Uribe

Intenciones del proyecto:

El 90% de las grandes masas de agua del Planeta están contaminadas y la población mundial se enfrenta a severos racionamientos de agua potable por parte de los gobiernos: el proyecto "VIDA". Marta Juárez pierde a una de sus dos hijas debido a esta crisis y esto la lleva a trabajar de voluntaria en "VIDA", para ayudar a evitar más pérdidas.  Allí conocerá a Tomás Armiño, un activista convencido de que no existe tal crisis del agua, sino que todo se trata de una maniobra política.

A día de hoy, cerca de 1/3 de la población mundial vive sin acceso pleno al agua potable. En 40 años, los especialistas estiman que la mitad de la población del planeta sufrirán de esa escasez. A la velocidad en la que estamos contaminando mares, ríos, lagos, bosques, aire, etc. ese número quizá pudiera quedar muy corto.

¿Qué pasaría si el agua potable se viera en peligro de extinción en todo el planeta? ¿cómo nos organizaríamos para sobrevivir?

Reconocer el valor del agua y pensar en la posibilidad real de un mundo sin agua hacen que nazca “Proyecto Vida”, un thriller político de ciencia ficción que plantea cuestiones éticas y de supervivencia.

 

Crear todo un mundo distópico donde las ciudades hayan tenido que ser abandonadas debido a la contaminación y donde se hayan creado nuevos tipos de viviendas semisubterráneas para protegerse del sol. Un mundo donde sea imposible la supervivencia a la luz del día debido a la sequedad del ambiente; donde cualquier enfermedad por pequeña que sea resulta mortal, por lo que la media de vida es corta -aunque las personas aparenten ser más viejos por la deshidratación de sus cuerpos.

Pero... ¿para salvar a la raza humana dejaríamos morir a la mitad de la misma? ¿a quién salvaríamos entonces?

Preguntas como estas se le plantearán a Marta, nuestra protagonista.

Mecal Balears.png

Selecciones:

Mecal Balears.png
_CARTEL HORIZONTAL_FINAL.jpg

Direcció i guió:

Helher Escribano

​​

Motivacions de la directora:

Aquesta història neix per la necessitat d’explicar la pèrdua de la innocència que viuen (vivim) molts nens i nenes quan ens assabentem “d’on ve el menjar que mengem”. Tampoc no es tracta d’aprofundir al tema de menjar o no menjar carn.

Boliche és la narració d’una amistat prohibida. Una amistat endre dos éssers que a priori no s’haurien d’entendre i malgrat tot s’entenen millor que molts humans. Es tracta d’una amistat pura, sense l’aprofitament l’un de l’altre.

Una bona referencia d’aquesta relació seria la relació de l’extraterrestre d’ET amb el nen protagonista, entre els quals es genera un vincle d’amistat que ningú entén.

Com al conte dels tres porquets, aquesta història ens ensenya una sèrie de valors com són l’esforç, la solidaritat i la cooperació.
L’espectador en tot moment es troba de la mà de la protagonista fins que aquesta cau al forat. D’aquesta manera la tensió s’accentua amb ella fins
al final, on descobrirem que l’amistat ha vençut i que, gràcies al porquet s’ha pogut salvar la vida de la nena.

 

Es només llavors què es generen aquests sentiments d’amor i amistat dels adults cap a l’animal, uns sentiments que moltes vegades s’obliden en considerar els animals únicament com a font d’aliment i suport.

Una història que captivarà a l’espectador, deixant-li reflexionant sobre l’amistat, els sentiments o la relació entre germans o entre pares i fills. L’objectiu és que l’espectador pugui viure la història des de l’imaginari de la nena. Una narració d’un conte atípic, amb missatge i amb certa estètica especial que pot encaixar perfectament al panorama cinematogràfic internacional.

BOLICHE

Curtmetratge de ficció

Gènere: Drama

Subgèneres: Aventures, fantasia.

Logline:

Anna, una nena feliç i innocent, descobreix que la seva família vol menjar-se al seu millor amic.

Una producció de:

Amb el suport de:

AUNA.png
IB3.png
IEB+GOIB_BN_blanco.png
ICIB_BLANCO.png

Producció:

Amaya Izquierdo

Carta dels productors:

Des de la primera lectura de Boliche, la història ens va captivar per la seva senzillesa, tendresa i eficiència narrativa.

 

Helher Escribano aconsegueix, en unes poques pàgines, una forta empatia cap a la protagonsita: entenem la seva solitud de forma subtil i ens endinsem al seu univers. El seu amic l’acompanya. Comparteixen. L’amistat es desenvolupa de manera natural i el que desitja l’Anna, que el Boliche es quedi al seu costat i protegir-lo, és versemblant i dolç.

El lloc des d’on es conta Boliche, una Eivissa rural contemporània i desconeguda, amb una proposta artísitca pròxima al vintage, ens sembla un acert com a proposta, que dona actualitat a la història d’amistat i aconsegueix que el curtmetratge pugui arribar a un públic ampli.

Boliche té la capacitat d’arribar a diferents audiències de diverses maneres: permet que una audiència infantil o juvenil pugui percebre aquesta faula com l’aventura que viu l’Anna per a protegir el seu amic el porquet, i que a la vegada, un públic adult pugui gaudir de la proposta artística i narrativa (l’estètica i la trama). També trobar una doble lectura sobre el respecte i l’amor cap als animals i sobre la necessitat dels nens de sentir-se acompanyats.

 

Per tot això, confiem profundament en el projecte, en el qual els convidem a formar part.

Ancla 1
bottom of page